Igor Dodon solicită anularea deciziilor Comisiilor de vetting

Igor Dodon solicită anularea deciziilor Comisiilor de vetting

Igor Dodon, liderul socialiștilor, cere anularea tuturor deciziilor așa-numitelor comisii de vetting și prevetting, în urma scandalurilor legate de integritatea unor membri, informează OFICIAL.

„Toate „sentințele” date de aceste comisii controlate de PAS nu au nicio credibilitate, și nici legitimitate. Toate principiile statului de drept au fost încălcate, PAS a sărit peste legile țării doar ca să pună laba pe justiție, să se apere de investigații penale, să scape de judecătorii si procurorii care nu li se supun. Guvernanții se tem de pușcărie și au angajat persoane corupte ca să îi ajute să subjuge în continuare sistemul de justiție”, a declarat politicianul.

Igor Dodon regret că „toate aceste ilegalități și infracțiuni le-au camuflat în fața  societății și partenerilor lor din Occident sub eticheta de “reformă a justitiei”. Este extrem de grav când există dubii serioase despre legăturile unui membru “marcant “ al acestor Comisii pre-vetting și vetting și al Consiliului Suprem de Securitate al țării cu oligarhii”.

„Nu cred că mai pot fi îndreptate lucrurile și de revenit la normalitate în alt mod decât prin reconsiderarea acestei așa-zise “reforme” și a rezultatelor acesteia. Justiția trebuie salvată și eliberată de sub controlul celor care abuzează grav de ea!”, a conchis socialistul.

Share