Igor Dodon s-a văzut cu Ambasadorul SUA și al Federației Ruse

Igor Dodon s-a văzut cu Ambasadorul SUA și al Federației Ruse

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, și o altă întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, informează OFICIAL.

Potrivit lui Dodon, în cadrul întâlnirii cu Ambasadorul SUA în Moldova, au discutat chestiuni din agenda relațiilor bilaterale strategice, „menționând interesul reciproc în aprofundarea raporturilor comerciale, dar și realizarea mai multor proiecte sociale, educaționale și umanitare în Republica Moldova cu sprijinul partenerilor americani”, a scris Dodon, pe o rețea socială.

Totodată, Dodon susține că, în cadrul discuțiilor, a „menționat poziția consolidată a conducerii de vârf a țării cu privire la implementarea reformelor asumate și a tuturor acordurilor încheiate cu partenerii externi. În aceeași ordine de idei am reiterat poziția fermă a Administrației prezidențiale în vederea promovării în continuare a politicii externe echilibrate a Republicii Moldova”.

Prin urmare, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov a discutat agenda actuală a parteneriatului strategic moldo-rus – „constatând cu satisfacție consolidarea relațiilor comercial-economice și culturale. Totodată, am fost unanimi în opinia privind existența unui vast potențial de colaborare în diverse domenii, nevalorificat pe deplin”, a comunicat Dodon.

Mihaela Conovali

Share