Igor Dodon pleacă la Bruxelles: Am solicitat să fie organizată și o întrevedere cu conducerea NATO

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o discuție cu Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, și a anunțat că pleacă la Bruxelles, în per. Despre aceasta el scrie pe o rețea de socializare.

Igor Dodon a declarat că, a acceptat invitația și va merge în a doua vizită oficială a asa, așa cum a promis, la Bruxelles, în perioada 6-7 februarie, curent.

„Sînt planificate mai multe întrevederi cu conducerea Comisiei Europene, ai Consiliului European ș.a. oficiali de rang înalt din UE. Am solicitat să fie organizată și o întrevedere cu conducerea NATO. Vom discuta despre relațiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și despre deficiențele și lacunele care sunt evidente după 2 ani de implementare. I-am transmis dlui Ambasador proiectul Memorandumului privind cooperarea dintre Comisia Economică Euro-asiatică și Republica Moldova, acord care intenționez să fie semnat cu Uniunea Euro-Asiatică și care nu contravine Acordului de Asociere cu UE”, a precizat Dodon.

Amintim că, prima vizită oficială a șefului statului a fost la Moscova.

Doina Secrieru

Share