Igor Dodon: Numirea Procurorului General se face aproape pe furiș

Igor Dodon: Numirea Procurorului General se face aproape pe furiș

Igor Dodon, Președintele ales al Republicii Moldova, susține că mandatul președintelui Timofti a expirat deja și el acum are mai mult un rol de interimar, pînă la învestirea în funcție a noului președinte. 

Igor Dodon a menționat, pe o rețea de socializare, că Nicolae Timofti „nu mai are legitimitatea de a lua decizii de mare importanță politică pentru țară, mai ales dacă aceste decizii nu sunt urgente, nu țin de forță majoră”. „Iată de ce consider că numirea procurorului de către Nicolae Timofti este lipsită de legitimitate, este chiar ilegală, se face în grabă, aproape pe furiș, ca și votarea actualului Guvern Filip. Nici actualul Consiliu al Procurorilor nu are credibilitate, el este subordonat guvernării și în acest mod se denaturează însuși sensul de reformare a procuraturii. Să vedem dacă Timofti va demonstra caracter măcar pe final de mandat și va refuza să participe la acest abuz evident. Se confirmă că din această cauză se tergiversează validarea alegerilor de Curtea Constituțională, ca să nu mă pot opune oficial și real la aceste afaceri politice oligarhice”, a precizat el.

Igor Dodon declară că, dacă Timofti va numi Procurorul General, atunci acesta nu va avea legitimitate nici în fața sa, nici în fața poporului Republicii Moldova. „Voi depune toate eforturile pentru a schimba persoana numită cu un alt candidat, care va fi ales în baza unui nou concurs public, din afara schemelor oligarhilor de la guvernare”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, astăzi s-a încheiat concursul de desemnare a candidatului pentru funcția de Procuror General. Învingătorul competiției este Eduard Harunjen.

Mihaela Rotari

Share