Igor Dodon: Niciun ministru, niciun deputat nu va ridica mâna pentru a lua banii de la vaccinuri pentru a merge în electorală

Igor Dodon: Niciun ministru, niciun deputat nu va ridica mâna pentru a lua banii de la vaccinuri pentru a merge în electorală

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), ex-Președintele țării, Igor Dodon a declarat că nu vor avea loc alegeri anticipate în lunile mai, iunie sau iulie curent, pentru că suntem în perioada de pandemie, dar nu pentru că se teme cineva de alegeri, informează OFICIAL.

„Noi nu vom admite alegeri parlamentare anticipate în condiții de pandemie. Nu pot avea loc scrutine electorale, atât timp cât nu este acoperire financiară pentru alegeri”, a declarat Dodon, în cadrul emisiunii sale live „Igor Dodon Răspunde”.

El a menționat că, în Bugetul de stat pentru anul 2021 nu sunt prevăzuți bani pentru alegeri parlamentare anticipate, iar socialiștii nu vor vota modificări la Bugetul de stat privind alocarea banilor pentru alegeri până când toată lumea nu va fi vaccinată.

„Niciun ministru, niciun deputat nu va ridica mâna pentru a lua banii de la vaccinuri pentru a merge în electorală. 120 milioane de lei cât costă alegerile parlamentare, ceea ce înseamnă 600 de mii de vaccinuri Sputnik V – 300 de mii de oameni vaccinați”, a precizat Igor Dodon.

Totodată, liderul PSRM a spus că, socialiștii și mai mulți deputați din Parlament, dar și miniștrii nu vor aloca niciun ban pentru alegeri parlamentare anticipate, până când nu va fi asigurată vaccinarea oamenilor.

„Alegerile anticipate pot fi organizate doar în dialog cu majoritatea parlamentară și doar după ce populația va fi vaccinată și va fi stabilizată situația din țară”, a conchis Dodon.

Cristina Jicol

Share