Igor Dodon invită fracțiunile parlamentare la discuții!

Igor Dodon invită fracțiunile parlamentare la discuții!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, invită fracțiunile parlamentare la consultări, pentru a vedea ce soluții propun pentru a nu intra într-o nouă criză politică, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon a spus că așteaptă mâine fracțiunea PSRM la ora 10:00, Blocul ACUM – la ora 11:00, PDM – la 12:00 și Partidul „Șor” – la 13:00.

„Dacă orgoliul unor politicieni va fi mai mare decât interesele cetățenilor, îmi voi asuma eu responsabilitatea de a veni cu propuneri concrete, prin care să depășim situația aceasta, inclusiv pentru a propune un nou Prim-ministru. Voi insista ca următorul Guvern să aibă miniștri care cunosc realitățile R. Moldova”,  a spus Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a spus că va accepta o candidatură a majorității parlamentare PSRM-ACUM pentru funcția de Premier, alta decât cea demisă astăzi. „Ceea ce avem astăzi este o criză politică și trebuie urgent să o depășim. Deputații din actuala majoritate parlamentară să meargă împreună mai departe și să facă o propunere pentru desemnarea unui nou Premier”, a spus Igor Dodon.

În context, Președintele țării s-a referit și la demiterea Guvernului Sandu.

„Nu e prima dată când se calcă în picioare un acord politic și de fiecare dată consecințele sunt dureroase. Doamna Sandu singură a provocat demisia Guvernului și criza din coaliție. Prin uzurpare, s-a încercat subordonarea politică a Procuraturii Generale. Aceasta a dus la încălcarea Acordului PSRM-ACUM. Maia Sandu trebuia să discute cu PSRM și Blocul ACUM înainte să-și asume responsabilitatea pentru o astfel de lege. Doamna Sandu trebuie să înțeleagă că, atunci când ești susținut de o majoritare parlamentară din 3 partide, nu poți ignora partenerii politici, nu poți face legi cum îți place ție, să încalci Constituția și să ignori Comisia de la Veneția”, a mai spus Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Share