Igor Dodon: În aceste clipe complicate avem nevoie de mai multe campanii naționale

Igor Dodon: În aceste clipe complicate avem nevoie de mai multe campanii naționale

În anul 2019 sărbătorim 660 ani de la formarea statului moldovenesc. Aceasta a comunicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei ședințe de totalizare a „Anului Ștefan cel Mare și Sfânt – 2018”, informează Oficial.

„Acest an a fost cu multe evenimente deosebite. Ștefan cel Mare și-a dobândit pe dreptate renumirea istorică. Acțiuni pe parcursul acestui an au fost foarte multe: înălțarea monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt la Căpriana, concursul Marelui Voievod în diferite localități, concursul vieții lui Ștefan cel Mare și Sfânt pentru cei din diaspora, maratonul sportiv și alte activități”, a precizat el.

În același timp, Dodon a comunicat despre lansarea unui studiu istoric. „Sunt bucuros să anunț lansarea unui studiu istoric. Lucrarea va fi repartizată gratis în toate școlile din Republica Moldova. Facem totalurile într-o zi importantă pentru istoria noastră. Acum 101 ani, a fost fondată Republica Democrată Moldoveneasca. Astăzi, noi suntem datori să facem ceea ce nu s-a reușit – să păstrăm statalitatea Republicii Moldova. Vreau să vă asigur că, activitățile nu vor înceta cu încheierea anului Ștefan cel Mare și Sfânt. Noi vom identifica în fiecare an alte prilejuri pentru a menține statalitatea noastră moldovenească”, a declarat Dodon.

Totodată, el s-a referit și la anul 2019. „În anul 2019 sărbătorim 660 ani de la formarea statului moldovenesc. Sunt convins că, în aceste clipe complicate avem nevoie de mai multe campanii naționale ca să învățăm lecții de patriotism”, a declarat Dodon.

Mitropolitul Vladimir a comunicat despre rolul lui Ștefan cel Mare. „Biserica ortodoxă întotdeauna l-a cinstit în rugăciunile sale pe Ștefan cel Mare, ca să ne apere credința noastră ortodoxă. Anul acesta noi mai mult ne-am rugat acestui voievod. Ștefan cel Mare a luptat pentru țară și a apărat credința ortodoxă”, a conchis el.

De menționat că, anul 2018 a fost declarat de șeful statului, Igor Dodon – Anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Astfel, pe parcursul anului au fost realizare mai multe activități.

Mihaela Conovali

Share