Igor Dodon: „Este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor”

Igor Dodon: „Este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor”

În legătură cu rezultatul alegerilor din municipiul Chișinău, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a mulțumit tuturor cetățenilor pentru participare la votare.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a menționat că, cetățenii și-au făcut datoria, acum datoria trebuie să și-o facă primarul nou ales.

„De asemenea, vreau să menționez două aspecte importante. Mai întâi de toate, vedem că socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă în Capitala țării. Aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban. Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci când se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de Primar General, de patru ani. Până atunci, Ion Ceban și echipa sa vor continua să lucreze în beneficiul Chișinăului și al chișinăuienilor. În al doilea rând, constatăm că în Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală. Deși pe durata mandatului de primar orășenii se plâng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servicii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului. Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi”, a precizat șeful statului.

Totodată, Președintele Dodon a spus că vom vedea ce management va demonstra Primarul General de această dată.

„Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului. De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atât de prost, încât oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal. În rest însă, pentru Andrei Năstase aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el. Dar la acest subiect voi mai reveni cu alte prilejuri. Luptele și Victoriile principale ale Socialiștilor abia urmează, începând cu toamna acestui an”, a mai scris Dodon.

Mihaela Rotari

Share