Igor Dodon, despre numirea ministrului Apărării: „Eu voi bloca şi o dată, şi de două ori, şi de trei ori…”

Igor Dodon, despre numirea ministrului Apărării: „Eu voi bloca şi o dată, şi de două ori, şi de trei ori…”

„Cu ministrul Apărării eu am spus foarte clar şi mesajul a fost şi către guvern: „Dacă veţi insista pe oameni neprofesionişti, dacă veţi insista pe oameni care nu au nimic cu acest sector şi doar pe criterii de partid, eu voi bloca şi o dată, şi de două ori, şi de trei ori, şi de patru, de câte va fi necesar’.” Declarația a fost făcută de președintele RM, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Referitor la hotărârea Curții Constituționale, precum că șeful statului poate refuza o singură dată o candidatură, Igor Dodon a spus că în asemenea caz va merge la referendum pentru vot de încredere pentru preşedintele ţării şi va vedea care va fi rezultatul.

„Eu sunt gata şi pentru aşa exerciţiu. Şi eu sunt ferm convins că cetăţenii mă vor susţine. Acum să revenim la dizolvarea Parlamentului. Până la sfârşitul lunii februarie, cel târziu începutul lunii martie, eu voi veni cu o iniţiativă de modificare a Constituţiei, pentru ca preşedintele să aibă dreptul de dizolvare a Parlamentului în anumite circumstanţe, în afară de cele prevăzute de actuala Constituţie. Noi avem acum patru-cinci variante, care, a propos, sunt şi în experienţă internaţională, şi la ţări cu statut semiprezidenţial”, a mai spus președintele.

Doina Secrieru

 

Share