Igor Dodon despre inițiativa propusă Armatei Naționale: Am indicat stoparea oricăror mișcări și transmiteri de active de la Ministerul Apărării

Igor Dodon despre inițiativa propusă Armatei Naționale: Am indicat stoparea oricăror mișcări și transmiteri de active de la Ministerul Apărării

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, astăzi a prezidat o ședință de lucru cu efectivul de comandă al Armatei Naționale, informează Oficial.

După ședință, Igor Dodon a făcut declarații de presă cu referire la starea de lucruri din cadrul fiecărei diviziuni din cadrul Armatei Naționale.

„Este prima ședință de lucru organizată sub conducerea comandantului suprem al forțelor armate din ultimii 8-9 ani. Astăzi au fost invitați toți conducătorii subdiviziunilor din tot teritoriul Republicii Moldova la un raport al informației referitor la starea de lucruri din fiecare unitate militară. Eu consider că, astfel de ședințe sunt necesare pentru a face un schimb de opinii referitor la situația din Armata Națională și de a veni cu unele propuneri de îmbunătățire a acestei situații. Noi am venit cu unele aprecieri, inclusiv în ceea ce ține de ultimele evenimente care au avut loc în interiorul Ministerului Apărării, ceea ce ține de participarea la exercițiile militare și alte acțiuni, am venit și cu unele indicații și inițiative”, a precizat șeful statului.

În același timp, oficialul a vorbit despre inițiativele propuse Armatei Naționale pentru o reglementare mai bună. „Am indicat stoparea oricăror mișcări de active și transmiteri de active de la Ministerul Apărării la alte instituții, pentru că există suspiciuni și riscuri că se dorește vânzarea activelor Ministerului Apărării, de aceea până la aprobarea unui plan complex de modernizare a Armatei Naționale nu va fi nici un fel de mișcări de active, iar până la sfârșitul săptămânii voi semna inițiativa legislativă prezidențială de revenire la pachetul social pentru militari, care sunt într-o situație foarte dificilă, comparativ cu angajații din alte ministere și structuri de forță din Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura, a vorbit despre vizita șefului statului și declarațiile anterioare cu privire la contingentul de militari instruiți în Ucraina.

„Domnul Președinte a venit și a spus că „o să depun toate eforturile”, a declarat că în 2-3 zile va depune o inițiativă legislativă ce se referă la pachetul social. Ceea ce a promis Igor Dodon anterior că va lua niște măsuri față de acei militari care au plecat la acele instruiri militare care au avut loc în Ucraina, pot spune că inițiativa a fost semnată de mine și eu mi-am asumat responsabilitatea. Eu am îndeplinit hotărârea Guvernului, referitor la detașarea contingentului Armatei Naționale la starea de instruire, care a avut loc în Ucraina”, a conchis viceministrul.

Mihaela Conovali 

Share