Igor Dodon, despre alianțele de după alegerile din 2018: Socialiștii trebuie să obțină majoritatea parlamentară

Igor Dodon, despre alianțele de după alegerile din 2018: Socialiștii trebuie să obțină majoritatea parlamentară

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că liderul PDM, Vlad Plahotniuc lucrează de pe acum pentru a forma o nouă Alianță pentru Integrarea Europeană (AIE), imediat după alegerile parlamentare din 2018. Declarația este făcută în contextul anunțurilor de astăzi ale liderului democraților, în cadrul unei conferințe de presă.
Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că pentru realizarea acestui deziderat PDM are nevoie de Partidul Liberal, „pe care îl salvează prin victimizarea, a câta oară, a lui Dorin Chirtoacă”. „PL trece acum prin carantina opoziției, pentru a-și restabili credibilitatea necesară să treacă pragul electoral. Iar PAS-DA nu va avea încotro și va adera la noua Alianță. Așa vor dicta din Occident, cum a mai fost de mai multe ori în ultimii 8 ani. Dar nu au nicio șansă. Poporul nu mai are încredere în cei care au furat țara din 2009 încoace”, a adăugat șeful statului.
Totodată, Igor Dodon a menționat că, încă o dată, constată că socialiștii trebuie să obțină majoritatea parlamentară, să voteze schimbarea constituțională pentru republică prezidențială și să se facă ordine în țară și în capitală. „Altfel, din AIE în AIE, vom pierde cetățenii prin migrație și țara prin sărăcie”, a conchis Dodon.
Doina Secrieru 
Share