Igor Dodon: De acest caz se ocupă de 53 de procurori. Niciun politician n-a fost așa persecutat

Igor Dodon: De acest caz se ocupă de 53 de procurori. Niciun politician n-a fost așa persecutat

Ex-Președintele Igor Dodon, președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a făcut declarații după decizia Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana de a-l plasa în arest la domiciliu pentru 30 de zile. El s-a referit la trei aspecte, informează OFICIAL.

Igor Dodon a reiterat că dosarul acesta este unul politic, la comanda conducerii țării.

„De acest caz se ocupă de 53 de procurori. Niciun politician n-a fost așa persecutat”, a declarat el.

Ex-șeful statului a spus că „e straniu și josnic” să fie acuzat de trădare de patrie. „E cinic faptul că-mi aduc asemenea învinuiri cei care au umplut instituțiile statului cu consilieri străini plătiți din afara țării”, a adăugat politicianul.

Referindu-se la învinuirile cu privire la îmbogățire ilicită, el a declarat că nu deține bunuri, nici pe numele unor persoane interpuse, deține doar ceea ce a indicat în declarația de avere. Iar, în ceea ce ține de imaginile video cu Vlad Plahotniuc, a spus că sunt insinuări și a declarat că se mândrește cu faptul că l-a „alungat pe Plahotniuc din țară”.

„Acest dosar are scopul de a distrage atenția cetățenilor, or, peste două zile gazul va fi 24 de lei pentru un metru cub, iar benzina e 31 de lei. Pe cine veți pune la pușcărie toamna, când benzina va fi 40 lei, iar gazul – 30 lei? Tot pe mine?!”, a mai spus el.

Igor Dodon a menționat că i-au fost ridicate toate telefoanele și arhiva familiei, precizând că se așteaptă ca să apără imagini din arhiva personală.

„Al doilea scop al acestui dosar e lichidarea forței de opoziție, pentru că e atras și Partidul Socialiștilor, pe care l-am condus și nu-l conduc acum.

Al treilea scop – ei au sperat că mă vor presa și eu voi ceda. Mi-au presat familia, mi-au speriat copiii, au sărit gardul acasă la mama mea…”, a mai relatat el.

Fostul șef al statului a precizat că dosarul a fost deschis pe 18 mai 2022 și a spus că, dacă ar fi dorit să fugă, a avut timp. „Eu n-am de gând să fug și nu voi fugi”, a conchis el.

Share