Igor Dodon: Avocații au cerut CSP sancționarea faptelor ilegale ale procurorului Petru Iarmaliuc și stoparea „justiției televizate”

Igor Dodon: Avocații au cerut CSP sancționarea faptelor ilegale ale procurorului Petru Iarmaliuc și stoparea „justiției televizate”

„Procurorul Petru Iarmaliuc a fost prins din nou cu minciuna și manipularea, încercând să facă „justiție televizată”. Acțiunile acestuia ne duc la ideea că minciuna și dezinformarea este deja ceva patologic in aceste dosare penale inițiate pe criterii politice, însă practica dată este una ilegală în cazul justiției. Avocații mei am depus o nouă plângere pe acțiunile contrar legii ale procurorului Petru Iarmaliuc. În adresarea către Consiliul Superior al Procurorilor, avocații au demonstrat falsul lansat conștient de Petru Iarmaliuc despre „peste 700 de apeluri telefonice” pe care le-aș fi efectuat, de la un telefon mobil, în perioada 26 mai – 10 iunie” – a anunțat Igor Dodon, fost Președinte al țării, informează OFICIAL.

Potrivit spuselor sale, această informație a fost răspândită rapid de media, pentru a lăsa impresia greșită a unor „posibile” încălcări ale condițiilor arestului provizoriu, care ar motiva păstrarea acestei măsuri de reprimare.

„În primul rând, avocații au atras atenție la faptul Petru Iarmaliuc prezintă informații secrete din dosar, ce confirmă o dată în plus că aceasta sursă ar putea fi autorul tuturor scurgerilor informațiilor secrete.

În al doilea rând, avocații au evidențiat că procurorul manipulează pe ideea că eu aș fi săvârșit „o abatere” de la condițiile plasării în arest la domiciliu prin utilizarea telefonului mobil. Subliniez încă o dată că nu am interdicție de a discuta cu orice persoane, inclusiv la telefon, excepție fiind cele implicate în dosar.

În al treilea rând, în adresare au fost prezente probe că procurorul Petru Iarmaliuc dezinformează conștient cu „peste 700 de apeluri telefonice” în perioada 26 mai – 10 iunie.

În această perioadă au fost primite/transmise 28 de apeluri telefonice cu 9 numere de telefon și recepționate/transmise 33 de SMS. E vorba de discuții telefonice cu procurorul, poliția și rudele apropiate. Toată această informație o are și procurorul Iarmaliuc, dar a preferat să manipuleze” – a comunicat Igor Dodon.

Fostul Președinte a precizat că, avocații au cerut CSP sancționarea faptelor ilegale ale procurorului Petru Iarmaliuc și stoparea „justiției televizate”.

Share