Igor Dodon: Aniversarea de 30 de ani a Constituției Republicii Moldova poate fi ultimul jubileu al Constituției

Igor Dodon: Aniversarea de 30 de ani a Constituției Republicii Moldova poate fi ultimul jubileu al Constituției

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în mesajul său de Ziua Constituției, a menționat: „30 de ani Republica Moldova s-a bazat pe Constituția țării pentru a-și păstra Independența, Suveranitatea, Statalitatea, Neutralitatea, Creștinătatea și Identitatea moldovenească. 30 de ani, în pofida provocărilor și a dezbinărilor politice, țara noastră a funcționat și a avut ca reper Legea supremă a statului”, informează OFICIAL. 

„Acum, în ajunul Referendumului electoral organizat de Maia Sandu și PAS în luna octombrie, este important pentru fiecare cetățean să înțeleagă riscurile care provin din orice abuz asupra Constituției. Guvernarea PAS intenționează, în urma Referendumului, să modifice Constituția. Acesta e scopul real al plebiscitului – nu integrarea în UE, ci modificarea Constituției.

Nimeni nu știe cât de grav va fi mutilată Constituția. Nimeni nu cunoaște ce prevederi și ce articole noi vor fi incluse în textul Legii Supreme. Sau ce articole vor fi eliminate. Noi știm însă că guvernarea PAS își poate permite orice abuz, orice încălcare a normelor democratice și orice sfidare a legilor. Și suntem convinși că la fel va proceda în raport cu Constituția țării, ei fiind încurajați în acțiunile lor de factorii politici externi, care doresc subordonarea geopolitică și economică a Republicii Moldova”, a mai spus el.

Cu regret – a constatat politicianul – aniversarea de 30 de ani a Constituției Republicii Moldova poate fi ultimul jubileu al Constituției, așa cum o știm. „Pentru că referendumul electoral organizat de PAS poate pune începutul distrugerii tuturor conceptelor care ne-au oferit temelie în aceste trei decenii – Independența, Suveranitatea, Statalitatea, Neutralitatea, Creștinătatea, Identitatea moldovenească. Iată de ce, cu gândul la protejarea Constituției și a Țării, datoria noastră ca cetățeni este fie să boicotăm referendumul-capcană. Ca să nu ne plângem apoi, cu mintea moldoveanului cea de pe urmă”, a conchis liderul socialiștilor.

Share