Igor Dodon: Administrația prezidențială pledează pentru un Guvern profesionist și tehnocrat

Igor Dodon: Administrația prezidențială pledează pentru un Guvern profesionist și tehnocrat

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că agenda internă a noului Guvern se va axa, în primul rând, pe implementarea reformei justiției și a numirii unui Procuror General independent. Aceasta declarat el, în cadrul unei întrevederi cu noul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în țara noastră, Steven Mark Fisher, informează OFICIAL.

Totodată, Dodon a mai declarat: „Am specificat că administrația prezidențială pledează pentru un guvern profesionist și tehnocrat care va respecta toate angajamentele față de partenerii externi, va continua implementarea Acordului de Asociere cu UE, colaborarea cu FMI, BM și alte organizații internaționale și va promova o politică externă echilibrată între Vest și Est. Agenda internă a noului guvern se va axa pe realizarea și implementarea reformelor inițiate, având următoarele priorități. În primul rând este vorba despre implementarea reformei justiției și a numirii unui procuror general independent și integru, în conformitate cu legislația în vigoare. În acest sens vor fi respectate toate recomandările partenerilor externi și a experților Comisiei de la Veneția”.

În același timp, el a oferit detalii și cu privire la alte priorități. „În domeniul social se va insista pe susținerea inițiativelor prezidențiale de indexare a pensiilor, majorare a salariilor, susținerii categoriilor social-vulnerabile ale societății. În domeniul dezvoltării economice agenda noului guvern va prevedea o administrare fiscală eficientă, combaterea schemelor de contrabandă și corupție, atragerea unor investiții majore în proiecte de infrastructură mari, susținerea unor sectoare importante precum turismul, domeniul IT, dezvoltarea serviciilor etc.”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Share