Igor Dodon a participat la prezentarea filmului documentar „În memoria colonelului Pavel Gladkov”

Igor Dodon a participat la prezentarea filmului documentar „În memoria colonelului Pavel Gladkov”

Igor Dodon, liderul socialiștilor, a participat ieri la prezentarea filmului documentar „În memoria colonelului Pavel Gladkov”, realizat de politologul, istoricul, dr. în științe filozofice, Boris Șapovalov în colaborare cu ex-ministrul Apărării, generalul de divizie, Victor Gaiciuc. Evenimentul se înscrie în șirul de acțiuni dedicate marcării Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, informează OFICIAL.

Igor Dodon a spus că pe colonelul Pavel Gladkov, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, deținător al Ordinului Republicii și a patru ordine de luptă, participant la bătăliile de la Stalingrad și Kursk, l-a cunoscut personal.

„În anul trecut, de 9 mai l-am vizitat în apartamentul din Chișinău și am admirat luciditatea cu care relata despre evenimentele din trecut, recita versuri, având vârsta respectabilă de 102 ani. Din păcate, Pavel Gladkov ne-a părăsit acum jumătate de an”, a precizat el.

Socialistul a exprimat recunoștință realizatorilor filmului și tuturor celor care păstrează memoria despre faptele eroice ale strămoșilor noștri, despre Marea Victorie pentru care milioane de oameni și-au dat viața și datorită cărora noi astăzi ne bucurăm de pace.

Share