Igor Dodon a felicitat poporul chinez cu aniversarea a 75-a de la proclamarea Republicii Populare Chineze

Igor Dodon a felicitat poporul chinez cu aniversarea a 75-a de la proclamarea Republicii Populare Chineze

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare conducerii și poporului chinez cu prilejul aniversării a 75-a de la proclamarea Republicii Populare Chineze, informează OFICIAL.

„Acum 75 de ani, la 1 octombrie 1949, a fost proclamată Republica Populară Chineză. Felicit din toată inima conducerea și poporul Chinei cu această dată importantă.

De la stabilirea relațiilor diplomatice, China a devenit un partener strategic al țării noastre. Între Republica Moldova și Republica Populară Chineză au fost semnate zeci de acorduri în diverse domenii.

Sunt convins că relațiile de cooperare și prietenie deja existente trebuie să continue să se dezvolte și să se consolideze. În acest sens, subliniez din nou importanța semnării Acordului de parteneriat strategic cu Republica Populară Chineză, a Acordului privind regimul fără vize în scopuri turistice și a Acordului de liber schimb și servicii, toate pregătite de noi în 2020.

Cu ocazia acestei aniversări, transmit urări de bunăstare și prosperitate Republicii Populare Chineze, conducerii sale și întregului popor chinez”, a spus politicianul.

Share