Igor Dodon a depus o sesizare la Curtea Constituțională: „Consecințele să vi le asumați”

Igor Dodon a depus o sesizare la Curtea Constituțională: „Consecințele să vi le asumați”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, astăzi, s-a adresat Curții Constituționale pentru a afla termenul-limită de dizolvare a actualului Parlament, în caz că nu se formează o majoritate parlamentară, informează OFICIAL.

„Eu astăzi m-am adresat la Curtea Constituțională pentru a avea claritate care e termenul-limită, de când se încep acele 3 luni. Adresarea la Curte, astăzi, a fost depusă. Cel mai probabil, mai sunt 2 săptămâni. Dacă în aceste 2 săptămâni nu creați majoritate parlamentară, eu voi fi nevoit să dizolv Parlamentul și consecințele să vi le asumați”, a comunicat Dodon.

„Suntem în premieră în istoria modernă a Republicii Moldova, pe parcursul a 27 ani de independență, când la expirarea a 3 luni de la alegerile parlamentare, la expirarea a 2 luni de la ședința de constituire a Parlamentul Republicii Moldova – nu avem președinte al Parlamentului, nu avem majoritate parlamentară și nu avem Guvern funcțional. Vreau să condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Oamenii așteaptă crearea majorității parlamentare”, a mai adăugat el.

În același timp, Dodon s-a adresat deputaților. „Sau vă apucați de lucru, sau recunoașteți că ambițiile nu vă permit să găsiți limba comună și atunci duceți-vă la anticipate. Ori vă apucați de lucru, ori – la anticipate!”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share