Igor Corman: Republica Moldova face parte din lista celor mai mari producători de vinuri din lume

Igor Corman: Republica Moldova face parte din lista celor mai mari producători de vinuri din lume

Producătorii celor mai bune vinuri de casă au fost premiați în cadrul Zilei Naționale a Vinului. Premiile concursului pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocul de aur 2014” au fost înmânate învingătorilor de Președintele Parlamentului Igor Corman în cadrul unei ceremonii organizate în Piața Marii Adunări Naționale.

Igor Corman i-a felicitat pe învingători pentru performanțele înregistrate, dorindu-le succes în a continua tradiția de producere a vinurilor. ”Suntem mândri de faptul că îndeletnicirea pe care am moștenit-o din moși-strămoși a devenit o artă, este în continuă dezvoltare, iar vinurile moldovenești tot mai mult își ocupă locul pe care îl merită pe piața mondială”, a spus Președintele Parlamentului.

Șeful Legislativului a menționat că vinurile au făcut cunoscută țara noastră în lume. ”Dacă o să întrebați cetățenii altor țări ce știu ei despre Moldova, cu siguranță o să vă spună că Moldova este o țară a vinurilor. Deși este o țară mică, Republica Moldova face parte din lista celor mai mari producători de vinuri din lume. Orașele subterane ale vinurilor de la Cricova și Mileștii Mici sunt unice și cunoscute în întreaga lume”, a declarat Igor Corman.

Potrivit Președintelui Parlamentului, vinul este o băutură sănătoasă, dar trebuie consumată cu măsură.

Ulterior, Igor Corman, împreună cu alți oficiali prezenți la eveniment, au vizitat standurile vinificatorilor expuse în Piața Marii Adunări Naționale.

Concursul pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocul de aur 2014” este organizat anual de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei cu scopul de a pune în valoare tradiția producerii vinului de casă calitativ. La concurs au participat producători din majoritatea raioanelor Republicii Moldova, care au prezentat peste 600 de tipuri de vinuri de casă. Juriul de specialitate a desemnat 7 învingători.

Maria Roșca

 

Share