Igor Boțan a avut o discuție cu reprezentanții PAS

Igor Boțan a avut o discuție cu reprezentanții PAS

Sunt de acord că țara asta are multe hibe, dar cea mai mare problemă e cea a cadrelor – a constatat analistul politic Igor Boțan, informează OFICIAL.

Expertul a spus că a avut discuții cu reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care i-au spus că ei și-ar dori să beneficieze de suportul partidelor extraparlamentare, „dar ele vor veni cu marca lor, cu denumirea partidului”.

„Ei spun că: guvernarea e a noastră, responsabilitatea e a noastră. Noi nu știm cum să-i atragem, nu știm care va fi comportamentul lor, care vor fi rezultatele… Și discuțiile au rămas în acest punct”, a relatat el în cadrul Dezbaterii publice organizată de Agenția de presă IPN la tema „Capacitatea noului Guvern de a selecta prioritățile și de a le face față”.

Igor Boțan a menționat că e necesară „o platformă largă cu partidul de guvernare și alte partide, unde să se recunoască că există o penurie de cadre”.

„Dar nimeni nu a mers – nici partidele de opoziție, nici guvernarea – ca să deschidă această platformă, având interesul major – integrarea europeană”, a adăugat expertul.

Analistul politic a precizat că „lucrurile au rămas în suspans, nu există idei cum poatea avea loc această susținere reciprocă”.

„Cred că lucrurile pot fi reparate, dar nu îmi pot da seama cum vor sta împreună să găsească soluții privind contribuția și responsabilitatea”, a subliniat liderul de opinie.

Share