Iată cine este personalitatea politică din Republica Moldova care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor!

Iată cine este personalitatea politică din Republica Moldova care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este personalitatea politică din Republica Moldova care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor – arată datele celui mai nou sondaj realizat de CBS-Axa, la comanda IDIS „Viitorul”.

Potrivit sondajului, la întrebarea „care este personalitatea politică din Republica Moldova în care Dvs. aveţi cea mai mare încredere?”, întrebarea fiind deschisă, Igor Dodon a acumulat – 17,3%. Mai este de menționat și faptul că, la întrebarea închisă „câtă încredere aveţi în următoarele personalităţi politice?”, Igor Dodon a acumulat 32,4%: foarte multă încredere – 15,8% și oarecare încredere – 16,6%.

El este urmat de Maia Sandu, cu 4,8%. Totodată, în Andrei Năstase au încredere – 1,0%, Pavel Filip – 0,7%, Renato Usatîi – 0,6%, Vlad Plahotniuc – 0,5%, Vladimir Voronin – 0,3%, Andrian Candu – 0,4%, dar pentru altcineva – 2,1%.

De menționat că, nu au încredere în nimeni – 54,9% și NȘ/NR – 17,4%.

Sondajul a fost realizat în perioada 9–20 septembrie 2017, pe un eșantion de 1 109 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult.

Mihaela Rotari

Share