Iată ce vor face Komorowski și Poroșenko în R.Moldova!

Iată ce vor face Komorowski și Poroșenko în R.Moldova!

Președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, vor efectua o vizită oficială comună în Republica Moldova pe data de 20 noiembrie a.c., la invitația președintelui Nicolae Timofti.

Vă prezentăm programul vizitei celor doi șefi de stat în Republica Moldova:
Joi, 20 noiembrie a.c.

La ora 8.30, la Aeroportul Internațional Chișinău va ateriza avionul cu delegația Republicii Polone, condusă de președintele Bronisław Komorowski.

La ora 8.35, la Aeroportul Internațional Chișinău va ateriza avionul cu delegația Ucrainei, condusă de președintele Petro Poroșenko.

La ora 9.00, la Reședința de stat, președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, vor fi întâmpinați în cadrul unei ceremonii oficiale de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

La ora 9.10, va avea loc întrevederea trilaterală între șefii de stat ai Republicii Moldova, Poloniei și Ucrainei.

La ora 9.45, va avea loc reuniunea plenară a delegațiilor celor trei țări.

La ora 10.35, va avea loc ceremonia de semnare de către președinții Republicii Moldova, Poloniei și Ucrainei a unei declarații comune.

La ora 10.45, Nicolae Timofti, Bronisław Komorowski și Petro Poroșenko vor susține, la Reședința de stat, o conferință de presă comună.

La ora 11.15, președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, vor avea, la Reședința de stat, o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman.

La ora 12.o5, președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, vor avea, la Reședința de stat, o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

La ora 13.25, delegațiile poloneză și ucraineană vor depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

La ora 15.25, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, însoțit de prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, se va deplasa în municipiul Bălți.

Programul vizitei la Bălți cuprinde depunere de flori la monumentul lui Taras Șevcenko (strada Puskin 33); deplasare la Casa comunităţii ucrainene (strada Puskin 31); deplasare la Teatrul Naţional de Stat „Vasile Alecsandri” (Piaţa Vasile Alecsandri 1), unde va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii diasporei ucrainene şi studenţi.

La ora 15.45, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și președintele Poloniei, Bronisław Komorowski, vor participa la ceremonia de dezvelire a bustului mareșalului polonez Josef Pilsudski. (intersecția străzilor 31 august 1989 și Mitropolitul Petru Movilă)

La ora 16.20, avionul președintelui Republicii Polone, Bronisław Komorowski, va decola spre Varșovia.

La ora 19.50, avionul președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, va decola spre Kiev.

Maria Roșca

Sursa foto: curentul.md

 

Share