Iată ce cred cetățenii despre coaliție și alegeri!

Iată ce cred cetățenii despre coaliție și alegeri!

Cetățenii Republicii Moldova au fost întrebați în cadrul unui sondaj realizat de Compania de cercetare sociologică [imas] la comanda „Public Media” pe un eșantion de 1090 persoane, în perioada 2-14 decembrie curent, care cred că este cea mai bună soluţie pentru Republica Moldova, informează OFICIAL.

Astfel, potrivit sondajului, respondenții au spus: coaliţia PSRM cu PDM să continue să conducă Moldova – 33%, să fie stabilită o nouă coaliţie între Blocul Acum şi PDM – 9%, să fie stabilită o nouă coaliţie între PSRM şi Blocul Acum – 9%, să fie declanşate alegeri anticipate – 31% și NȘ/NR18%.

În context, în sondaj cetățenii au fost întrebați, care formulă politică cred că a urmărit mai mult rezolvarea problemelor cetăţenilor, iar respondenții au răspuns:  coaliţia dintre PSRM și Blocul ACUM – 28%, actuala majoritate formată din PSRM și PDM – 43% și  NȘ/NR – 29%.

Respondenții au fost întrebați și dacă PSRM şi PDM cred că ar trebui să formeze o coaliţie politică, iar răspunsul a fost: Da – 45%, Nu – 36% și NȘ/NR – 19%.

Andriana Cheptine

Share