Iată ce ascunde Vlad Filat!

Iată ce ascunde Vlad Filat!

Expertul invitat de Bloguvern, Angela Stafii a analizat expresia facială și corporală a președintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat.

„Planificasem să continui cu analiza fotografiilor domnului Lupu, pentru că VIP Magazin este o sursă inestimabilă de fotografii pline de sens pentru campania electorală. Dar după ziua de ieri, cînd Poroșenco a venit la Chișinău și am văzut o fotografie pe Facebook, am decis să schimb protagonistul analizei. Voi analiza astăzi expresia facială și corporală a liderului PLDM, Vlad Filat.

Vom porni de la fotografia liderului PLDM cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenco:

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_noiembrie2014_filat_poroshenko

Fotografia demonstrează sincronicitate. Cei doi sunt oglinzi perfecte unul pentru celălalt. Acest lucru sugerează o relație de profundă prietenie și înțelegere. Picioarele (tălpile) celor doi sunt apropiate, ceea ce sugerează nu doar idei comune, ci și o cale comună, pe care o parcurg împreună. Filat este, în momentul în care a fost făcută fotografia, pe poziția de ascultător, un pic înclinat în față, atent și empatic (zîmbetul sugerează acest lucru).

Fotografia m-a impresionat prin sincronicitate și oglindire, pe care nu ai cum să o mimezi. Corpul povestește despre relația dintre oameni. Poroșenco și Filat sunt în relații bune, prietenoase, se înțeleg și îşi acordă suport reciproc unul altuia.

Alte două fotografii le-am găsit pe pagina de Facebook a lui Vlad Filat.

c_390_300_16777215_00_images_stories_stiri_noiembrie2014_pldm16noi14b10

Expresia feței lui Filat demonstrează naivitate și copilărie. Acest tip de expresie apare pe fața oamenilor sensibili, care au învățat să se ascundă. În această fotografie Filat este ca un copil, care este emoționat să se prezinte bine în fața publicului. Nu pentru ca publicul să îl placă, ci pentru că are de spus ceva important.

Și o ultimă fotografie. De impact. Felicitări celor care îl consiliază!

Untitled

Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/vladfilat/8725577921/in/photostream/

https://www.facebook.com/VladFilatUE?fref=ts

P. S. Această expresie a feței nu poate fi mimată. Ridurile nu le mimezi și nici nu le ascunzi. Acum, dacă îți scoți masca, stereotipurile, ceea ce te-au învățat alții și te uiți, vezi sensibilitatea și iubirea. Ascunsă chiar și de el însuși sie. De ce le ascunde – nu mai contează”, a scris expertul pe bloguvern.md.

Mihaela Rotari

Share