Iată câte legi nu au fost promulgate de Președintele țării, în 2018

Iată câte legi nu au fost promulgate de Președintele țării, în 2018

14 legi nu au fost promulgate de Președintele țării în 2018. Datele se conțin în raportul statistic al procesului legislativ pe anul trecut.

Parlamentul a reexaminat 13 legi, după ce acestea nu au fost promulgate de Președinte.

Potrivit informațiilor din raport, după reexaminare, 8 legi au fost adoptate cu menținerea hotărârii. Este vorba despre Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, Legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri și asigurarea cu pensii a militarilor, modificările la Legea cu privire la notariat, Legea cu privire la statutul judecătorului și Consiliul Superior al Magistraturii, Legea privind organizarea judecătorească, Legea pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Codul penal; Codul contravențional; Legea privind verificarea titularilor și a candidaților la funcții publice; Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate ș.a.), Legea cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative (Legea cu privire la pomicultură; Legea viei și vinului; Legea despre semințe).

De asemenea, Parlamentul a acceptat parțial obiecțiile Președintelui țării în cazul a 3 legi – Legea cu privire la organizațiile de creditare nebancară, completarea Codului de executare al Republicii Moldova prin aplicarea interdicției de a părăsi țara, Legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil, cu referire la Stadionul Republican.

Alte două legi au fost adoptate cu acceptarea totală a obiecțiilor șefului statului – Concepția națională de dezvoltare a mass-mediei din Republica Moldova și modificarea articolului 38 din Codul audiovizualului al Republicii Moldova.

Mihaela Rotari 

Share