Ian Lisnevschi: R. Moldova se îndreaptă spre alegeri anticipate

Ian Lisnevschi: R. Moldova se îndreaptă spre alegeri anticipate

Analistul politic Ian Lisnevschi spune că este clar că Republica Moldova se îndreaptă spre alegeri anticipate, informează OFICIAL.

El spune că în pofida încercărilor de a se găsi soluții salvatoare penntru actuala guvernare, nu este o sarcină ușoară atâta timp cât PAS nu are o echipă guvernamentală profesionistă, duce lispă de strategie, bătăliile tot mai serioase din cadrul partidului s-au transformat în confruntări de principii, iar în ultimul timp s-au adăugat și factorii externi.

„Este adevărat că guvernarea a încercat și încă încearcă să acopere cu diferite zgomote informaționale problemele grave pe care le are. Telenovela cu eventuala plecare a Nataliei Gavriliță, demisia miniștrilor, noi candidați la funcția de prim-ministru, sunt temele prezentate ca subiectul zilei, dar de fapt sunt exemple de zgomot informațional, rolul lor fiind de a distrage atenția de la o problemă mai gravă și schimbarea accentelor puterii: susținerea tot mai mică pentru guvern și acțiunile sale. PAS trebuie să renunțe acum la oamenii cu probleme de la guvernare, altfel alegerile anticipate sunt inevitabile, la guvernare va veni stânga și va pune în pericol parcursul european al țării”, spune Lisnevschi.

Share