Hogan, la Chișinău:  Indiferent de provocări, Statele Unite vor continua să fie alături de Republica Moldova

Hogan, la Chișinău: Indiferent de provocări, Statele Unite vor continua să fie alături de Republica Moldova

Statele Unite ale Americii (SUA) vor continua să susțină eforturile Republicii Moldova, indiferent de provocări. Declarația a fost făcută de adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat al SUA, Dereck J.Hogan, în cadrul unei conferințe de presă – susținută în comun cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, informează OFICIAL.

„Am realizat progrese incredibile în relația noastră bilaterală, în perioada de la ultima mea vizită la Chișinău. Când cetățenii moldoveni au ales o cale îndrăzneață spre integrarea europeană și și-au asumat angajamentul de a combate corupția și de a promova reforma statului de drept, am fost alături de ei în consolidarea democrației. Când Rusia și-a lansat invazia neprovocată și pe scară largă a Ucrainei, am fost alături de moldoveni atunci, când ei și-au deschis ușile pentru sute de mii de refugiați. Când pandemia și războiul lui Putin au afectat grav redresarea economică a Moldovei, am fost alături de Republica Moldova pentru a găsi noi piețe de export și a ajuta antreprenorii să se dezvolte. Indiferent de provocări, Statele Unite vor continua să fie alături de Republica Moldova.

Pentru a susține eforturile Republicii Moldova, SUA deja a oferit 320 milioane USD. Suplimentar, au fost oferite 300 milioane de dolari pentru a contribui la gestionarea crizei energetice”, a declarat oficialul.

Dereck J.Hogan și-a exprimat dorința de a continua cooperarea bilaterală, dar și speranța că Republica Moldova va implementa în continuare agenda de reforme și va accelera dezvoltarea economică.

„Începem astăzi dialogul strategic și sunt onorat să sărbătorim aici parteneriatul SUA-RM”, a subliniat el.

Share