Guvernul Republicii Moldova și-a angajat răspunderea asupra mai multor proiecte de legi

Guvernul Republicii Moldova și-a angajat răspunderea asupra mai multor proiecte de legi

Guvernul Republicii Moldova, în cadrul ședinței de astăzi, și-a angajat răspunderea asupra mai multor proiecte de legi, informează OFICIAL.

Premierul Pavel Filip a spus că, în contextul politic actual, angajarea răspunderii de către Guvern este necesară.

„Sunt o serie de proiecte importante la ședința aceasta. Posibil că e ultima ședință la care Guvernul are împuterniciri depline, pentru că vor fi validate mandatele noilor deputați. În primul rând, mă refer la oferirea ajutorului material de 600 de lei de Paști și, în al doilea rând, vom schimba formula de calculare a pensiei”, a spus Filip, în debutul ședinței, subliniind că lucrurile bune continuă și „cei care au vorbit – vor vorbi în continuare”, iar „cei care au muncit – vor munci în continuare”.

Totodată, șeful Guvernului a subliniat că asumarea răspunderii este o procedură specială la care se apelează doar în cazuri excepționale.

De menționat că, Guvernul și-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege pentru modificarea Codul muncii al Republicii Moldova nr. 154/2003, proiectului de lege cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, proiectului de lege pentru modificarea articolului 225 din Legea nr. 21/2013 cu privire la oamenii de creaţie şi la uniunile de creaţie, proiectului de lege pentru modificarea unor acte legislative, proiectului de lege pentru modificarea Legii nr.131/2015 privind achizițiile publice, proiectului de lege privind modificarea unor acte legislative, proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 nr. 300/2018, proiectului de lege privind modificarea unor acte legislative și asupra proiectului de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 nr.303/2018.

Doina Secrieru

Share