Guvernul Republicii Moldova a transmis astăzi Ucrainei prima tranșă dintr-un lot de ajutor umanitar

Guvernul Republicii Moldova a transmis astăzi Ucrainei prima tranșă dintr-un lot de ajutor umanitar

Guvernul Republicii Moldova a transmis astăzi Ucrainei prima tranșă dintr-un lot de ajutor umanitar în valoare totală de 24 mil. lei (1,2 mil. euro), în baza deciziei aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, transmite OFICIAL.
“M-am deplasat în orașul ucrainean Mohyliv-Podilskyï pentru a transmite ajutoarele Guvernatorului regiunii Vinnița, Serghei Borzov. De la Vinnița, cele șapte camioane cu produse vor fi distribuite conform necesităților instituțiilor din diferite sate și orașe ucrainene. Cel de-al doilea lot de ajutoare umanitare este planificat să fie distribuit țării vecine în perioada următoare”, a declarat Premierul Natalia Gavrilița.

Totodată, prim-ministrul a menționat că, acest ajutor este un gest de susținere din partea poporului Republicii Moldova pentru poporul ucrainean.
“Din prima zi de război, toată societatea s-a mobilizat ca să ajute miile de oameni care s-au refugiat în țara noastră. Deși Republica Moldova are suficiente probleme, considerăm absolut necesar să îi ajutăm pe vecinii noștri ucraineni care traversează o perioadă extrem de dificilă”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Doina Buruiana

Share