Guvernul a anulat ordinul fostului ministru al Agriculturii

Guvernul a anulat ordinul fostului ministru al Agriculturii

Urmare a verificărilor efectuate de Corpul de Control al Prim-ministrului, Guvernul a anulat astăzi ordinul fostului ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului privind transmiterea unor unități de tehnică agricolă din cadrul instituției publice „Centrul de perfecționare în domeniul mecanizării agriculturii” în gestiunea a trei întreprinderi aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului(MADRM).

Potrivit unui comunicat de presă, decizia Cabinetului de miniștri, a fost luată pentru respectarea prevederilor Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, prin care statul nipon a acordat un grant de asistență tehnică pentru un proiect de îmbunătățire a echipamentului centrului. Potrivit documentului, orice modificare în cadrul proiectului necesită o consultare preliminară cu Executivul Japoniei.

Centrul de perfecționare în domeniul mecanizării agriculturii avea încheiate contracte cu alte 6 centre regionale, prin intermediul cărora asociațiilor regionale leau fost transmise mașini agricole din grantul japonez, iar beneficiarii urmau să organizeze instruiri gratuite pentru mecanizatori.

În același comunicat se menționează că, la 18 iunie curent, fără a fi evaluat impactul contractelor, fostul ministrul Agriculturii a dispus rezilierea acestora cu centrele regionale și transmiterea gratuită a tehnicii agricole în subordinea MADRM.

Mihaela Rotari

Share