Grosu: Să ținem minte sacrificiul lor suprem adus patriei și să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu mai admite vărsare de sânge pe pământul nostru

Grosu: Să ținem minte sacrificiul lor suprem adus patriei și să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu mai admite vărsare de sânge pe pământul nostru

Președintele Parlamentului Igor Grosu spune că, „acum 30 de ani, oamenii noștri au fost treziți de sunetul exploziilor, de sunetul războiului. Pentru a-şi apăra libertatea, casele şi vatra oamenii au luat armele în mâini, iar războiul de pe Nistru a lăsat sechele în sute de familii din țara noastră: au murit fii, taţi, bunei”, transmite OFICIAL.

Igor Grosu menționează că sute de oamenii au fost schilodiţi şi răniţi.

„Peste 30 de ani, războiul este din nou la pragul caselor noastre. Toate gândurile noastre sunt îndreptate spre vecinii noştri din Ucraina, unde din nou mor oameni, plâng copii şi ard case. Ca să scape de ororile războiului, zeci de mii de ucraineni, în majoritate femei, bătrâni şi copii şi-au găsit adăpostul în Republica Moldova.
Datoria noastră sacră de vecini ne obligă să-i găzduim cu cinste, să le creăm condiţii cât mai bună de şedere, până-şi vor putea vedea din nou vatra. Vreau să apreciez eficienţa instituţiilor, dar mai ales să mulţumesc concetăţenilor noştri pentru mobilizarea exemplară şi dorinţa de a sări în ajutor.
Astăzi vreau să apreciem curajul celor care își apară țara, curajul veteranilor noștri și să cinstim memoria eroilor căzuți la Nistru în lupta pentru apărarea independenței Republicii Moldova.

Să ținem minte sacrificiul lor suprem adus patriei și să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu mai admite vărsare de sânge pe pământul nostru.

Istoria neamului nostru ne arată că am reușit, atunci când am rămas uniți în fața greutăților. Am încredere în viitorul țării noastre, pentru că am încredere în oamenii Republicii Moldova.

Noi suntem pentru Pace. Moldova este pentru Pace!”, se spune în mesajul Președintelui Parlamentului.

Cristina Pendea

Share