Grigore Petrenco despre posibilitatea de a candida la Primărie în caz de alegeri anticipate

Grigore Petrenco despre posibilitatea de a candida la Primărie în caz de alegeri anticipate

Candidatul la funcția de primar al Chișinăului din partea Partidului „Casa Noastră – Moldova” în alegerile din 14 iunie 2015, Grigore Petrenco, consideră că e prea devreme să se vorbească despre eventuale alegeri anticipate ale Primarului municipiului Chișinău.

Contactat de Oficial.md pentru a afla dacă va candida în cazul unor alegeri anticipate ale Primarului capitalei, Petrenco a declarat că „partidul trebuie să decidă”.

„E prematur să vorbim la subiectul alegerilor anticipate în Chișinău. Însă, în cazul alegerilor, nu eu hotărăsc cine va candida la funcția de Primar general – partidul trebuie să decidă”, a spus el.

Totodată, Președintele partidului „Casa Noastră – Moldova” a menționat despre problemele existente în Primăria municipiului Chișinău. „Ceea ce se întîmplă acum la Primărie e dezastru. La nivel municipal aproape că nu există putere locală, activitatea este paralizată. Pentru o mai bună productivitate a primăriei, în primul rînd lipsește un Primar eficient, care să se ocupe de probleme orașului, și nu de geopolitică. În al doilea rînd lipsește un Consiliu municipal eficient, care deseori de asemenea se ocupă cu chestiuni care nu au nici o atribuție la problemele orașului”, a declarat Grigore Petrenco.

Mihaela Conovali

Share