Grigore Novac: În viitorul Parlament vom reveni la revizuirea tarifului la energia electrică

Grigore Novac: În viitorul Parlament vom reveni la revizuirea tarifului la energia electrică

Candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în circumscripția nr. 31 la parlamentare, Grigore Novac, va avea drept inițiativă în următorul Parlament să modifice Legea cu privire la achitarea cotei părți pentru tariful la apă, precum și revizuirea tarifului la energia termică, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Grigore Novac a menționat că astfel de amendamente la Lege au fost propuse în Parlament, dar nu au fost luate în seamă.

„Locatarii din Chișinău sunt impuși să plătească cota parte la achitarea tarifului pentru apă. Volumul înregistrat la branșamentul blocului locatar se repartizează pentru fiecare locatar proporțional la achitare. Unica soluție pentru lupta cu această hoție este ca locatarii să încheie contracte individuale cu operatorii. PSRM a inițiat amendamente de modificare a Legii, dar nu au fost duse la bun sfârșit din cauza guvernării. Vom reveni cu această inițiativă și în următorul Parlament. Am solicitat la Termoelectrica să fie revizuit tariful la energia termică de zeci de ori în Parlament, dar inițiativa, la fel, a fost blocată. Vom reveni în următorul Parlament și cu acest punct”, a spus Grigore Novac.

Doina Secrieru

Share