Greceanîi, la discuții cu Vasnețov: „Am abordat diverse aspecte privind colaborarea dintre Moldova și Rusia”

Greceanîi, la discuții cu Vasnețov: „Am abordat diverse aspecte privind colaborarea dintre Moldova și Rusia”

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a anunțat că a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasnețov, informează OFICIAL.

„Am abordat diverse aspecte privind colaborarea dintre Moldova și Rusia, inclusiv cooperarea interparlamentară, coordonarea acțiunilor în combaterea pandemiei COVID-19 și susținerea cetățenilor ambelor state în acest context dificil. Am remarcat că, deși criza pandemică a ajustat colaborarea dintre țările noastre pe plan bilateral și internațional, rămâne constant caracterul strategic al cooperării moldo-ruse și prieteniei între popoarele noastre, precum și interesul autorităților Moldovei pentru consolidarea continuă a acestora”, a scris Greceanîi, pe o rețea de socializare.

Potrivit ei, în altă ordine de idei, au discutat situația politică din țara noastră și activitatea forului Legislativ. „L-am informat pe domnul Ambasador despre încheierea sesiunii de primăvară-vară din anul curent și am menționat că deputații continuă activitatea, inclusiv în cadrul comisiilor permanente. Am abordat și alte subiecte importante de actualitate ale cooperării dintre autoritățile Republicii Moldova și Federației Rus. Am pledat pentru continuarea și intensificarea interacțiunii moldo-ruse pe toate dimensiunile”, a conchis Greceanîi.

Andriana Cheptine

 

Share