Ghimpu: Din funcția de președinte, voi sesiza instituțiile americane pentru a investiga furtul miliardului

Ghimpu: Din funcția de președinte, voi sesiza instituțiile americane pentru a investiga furtul miliardului

Atunci când voi ajunge în funcția de președinte, dar eu voi ajunge, voi demara procesul de identificare și returnare a miliardului furat. Declarația a fost făcută, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu, candidat la funcția de președinte.

 Ghimpu a declarat că au trecut deja de 2 ani de zile și miliardul nu este întors. „Banii nu-s și urmează a fi achitați de bugetul de stat. Promit că dacă ajung Președinte, dar eu voi ajunge pentru că RM are nevoie de un Președinte unionist, voi sesiza instituțiile americane FBI și OFAN în identificarea și returnarea miliardului, aceste instituții fiind abilitate să investigheze pe întreg globul pământesc”, a declarat candidatul la șefia statului. 

Liberalul a mai spus că, în calitate de Președinte, va cere procurorului general să ceară cercetarea penală a tuturor celor implicați în furtul miliardului – reprezentanți ai Guvernului și Băncii Naționale. „Miliardul a fost furat, dar noi nu eram la guvernare. Procesul de tragere la răspundere durează și mă tem că nu va fi dus până la sfârșit. Eu ca Președinte voi face tot posibilul ca să întoarcem miliardul și vor fi trași la răspundere toți”, a mai spus președintele PL, amintind că atunci când era Președinte interimar lua atitudine și semna mai multe decrete. 

Ministrul liberal Iurie Chirinciuc, ex-deputat – membru al Comisiei parlamentare privind furtul miliardului, a menționat că dacă ar fi fost un președinte al RM ca Mihai Ghimpu – nu se întâmpla ceea ce s-a întâmplat. „Am fost excluși de la guvernare pentru că eram incomozi. Sunt sigur că atunci când domnul Ghimpu va fi Președinte, miliardul va fi întors și toate lucrurile vor fi la locul lor”, a subliniat Chirinciuc.

Doina Secrieru

Share