Gavrilița: Sprijinul statelor Uniunii Europene este important atât în gestionarea crizei, cât și în procesul de examinare a cererii de aderare a Republicii Moldova la UE

Gavrilița: Sprijinul statelor Uniunii Europene este important atât în gestionarea crizei, cât și în procesul de examinare a cererii de aderare a Republicii Moldova la UE

Subiectele de securitate regională și aspirațiile europene ale Republicii Moldova au fost abordate astăzi la întrevederea Prim-ministrului Natalia Gavrilița cu o delegație oficială din Republica Italiană, formată din senatori, deputați și europarlamentari, transmite OFICIAL.

Șefa Executivului a vorbit despre acțiunile autorităților, orientate spre diminuarea impactului războiului asupra domeniilor cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova, dar și despre mecanismul de gestionare a crizei de refugiați. În context, prim-ministra a mulțumit părții italiene pentru asistența oferită țării noastre, menționând că o prioritate în acest moment este crearea condițiilor necesare distribuirii refugiaților în țările membre UE.

Prim-ministrul a subliniat că sprijinul statelor Uniunii Europene este important atât în gestionarea crizei, cât și în procesul de examinare a cererii de aderare a Republicii Moldova la UE, depusă la 4 martie curent.

 „Semnarea cererii de aderare a fost pentru Republica Moldova un pas firesc, după semnarea acordului de asociere și a celui privind zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare. Suntem o țară cu aspirații europene – suntem interesați să intrăm în UE cât mai curând posibil, dar înțelegem că mai avem multe de făcut pentru aceasta, or noi suntem gata să ne facem temele. Italia este unul dintre cei mai apropiați parteneri pe calea noastră de integrare europeană”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Cristina Pendea

Share