Gavrilița: În aceste momente vă îndemn să fim uniți și solidari, ca să trecem și peste această nouă încercare

Gavrilița: În aceste momente vă îndemn să fim uniți și solidari, ca să trecem și peste această nouă încercare

Premierul Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj în urma bombardamentelor din Ucraina care au afectat infrastructura energetică a Moldovei, informează OFICIAL. 

Natalia Gavrilița spune că specialiștii lucrează pentru a remedia situația.

„Chiar în aceste clipe, mai multe orașe din Ucraina sunt lovite de barajul de rachete care distruge case, drumuri, vieți de oameni. În Moldova, aceasta a dus la o deconectare avariată a sistemului electroenergetic, în urma căreia, practic, majoritatea localităților din țară au rămas fără lumină. Bineînțeles, acest lucru periclitează funcționarea normală a instituțiilor de învățământ, a spitalelor, a fabricilor, companiilor producătoare, dar și viața cotidiană a oamenilor.

Specialiștii Moldelectrica lucrează pentru a remedia situația și pentru a reconecta la energia electrică întreaga țară. În aceste momente vă îndemn să fim uniți și solidari, ca să trecem și peste această nouă încercare. Cred că este mai clar ca oricând: prețul pentru libertate și pentru dreptul de a ne alege singuri calea și direcția este unul enorm.

Suntem solidari pe deplin cu Ucraina. Transmit sincere condoleanțe tuturor celor care astăzi au pierdut ființe dragi din cauza rachetelor rusești”, spune Gavrilița.

Share