Gavrilița: Îmi exprim profunda tristețe pentru tragedia prin care trec în aceste clipe Turcia și Siria

Gavrilița: Îmi exprim profunda tristețe pentru tragedia prin care trec în aceste clipe Turcia și Siria

Prim-ministrul Natalia Gavrilița, în numele Guvernului Republicii Moldova și al cetățenilor țării, și-a exprimat profunda tristețe pentru tragedia prin care trec în aceste clipe Turcia și Siria, fiind devastate de urmările a două cutremure puternice, care deja au luat viața a sute de oameni, informează OFICIAL.

În această dimineață, Premierul a discutat cu ministrul de Interne, Ana Revenco, și cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, pentru a vedea care sunt necesitățile imediate și unde se poate de intervenit pentru a oferi ajutor și suport în lichidarea consecințelor calamității.

„Astfel, la nivel de Guvern a fost luată decizia de a detașa o echipă specializată în căutare și salvare urbană a IGSU, care este gata să intervină cu 55 de salvatori, 12 autospeciale de intervenție complet autonome și doi câini de căutare. Este important să ne implicăm cât mai rapid și să putem salva cât mai multe vieți.

De asemenea, reiterez mesajul MAEIE către cetățenii moldoveni stabiliți în Turcia și Siria. Responsabilii de la secția consulară sunt pregătiți să acorde asistență de specialitate. În caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii noștri pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetățenii Republicii Moldova din zonele afectate.

Linia telefonică pentru urgențe consulare de la Ambasada țării noastre din Ankara este disponibilă în regim permanent +90 541 687 21 04.

Să ne rugăm astăzi pentru toți oamenii care se află în mijlocul acestei tragedii”, spune Natalia Gavrilița.

Share