Gata cu corupția în R. Moldova și România?! A fost semnat un Acord

Gata cu corupția în R. Moldova și România?! A fost semnat un Acord

Un Acord de cooperare în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei a fost încheiat la Chişinău, între Guvernul Republicii Moldova şi cel al României.

Documentul a fost semnat de directorul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu şi secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne din România, Gheorghe Nucu Marin.

Potrivit documentului, prin intermediul autorităţilor specializate – Centrul Naţional Anticorupţie al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Interne al României – părţile vor întreprinde toate măsurile şi vor depune eforturi pentru a sprijini iniţiativa comună de combatere a faptelor de corupţie şi a celor conexe corupţiei.

Acesta stabileşte şi posibilitatea de efectuare a schimbului de experţi în vederea însuşirii celor mai bune practici de luptă împotriva corupţiei, intensificarea schimbului de date şi informaţii operative, precum şi sporirea numărului echipelor comune de investigaţii; creşterea posibilităţii de angrenare a organizaţiilor/ instituţiilor / iniţiativelor europene şi internaţionale în vederea sprijinirii activităţilor desfăşurate în temeiul acordului, dar şi sporirea încrederii partenerilor de dezvoltare şi a capacităţii de contribuire la gestionarea problematicii frontierei externe a Uniunii Europene.

Acordul de cooperare intră în vigoare la data primirii ultimei notificări, prin canale diplomatice, prin care Părţile se informează reciproc despre îndeplinirea procedurilor interne necesare intrării în vigoare a acestuia.

Mihaela Rotari

Share