Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ) își relansează activitatea în Republica Moldova și va susține Ministerul Justiției

Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ) își relansează activitatea în Republica Moldova și va susține Ministerul Justiției

Secretarii de stat ai Ministerului Justiției, Nadejda Burciu și Eduard Serbenco, au avut o întrevedere cu reprezentanții Fundaţiei Germane pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ) și ai Ambasadei Republicii Federale Germane la Chișinău. Ședința a avut drept scop stabilirea priorităților de cooperare în scopul alinierii legislației naționale la acquis-ul comunitar.

În debutul ședinței, secretarul de stat Eduard Serbenco a salutat și a adus mulțumiri membrilor delegației pentru deschiderea de a oferi asistență în procesul de reformare a sistemului de justiție și de aliniere a acestuia la standardele europene.

În luarea sa de cuvânt, secretara de stat Nadejda Burciu a menționat cele mai importante priorități ale Ministerului Justiției, cum ar fi contracararea corupției la toate nivelurile, modernizarea sistemului corecțional, adaptarea legislației execuțional-penale la principiile și regulile europene, precum și eficientizarea proceselor instituționale care ar contribui la aplicarea corectă a legii.

La rândul lor, membrii delegației și-au exprimat disponibilitatea în vederea acordării asistenței sub formă de expertiză asupra cadrului legal și consolidării capacităților instituționale. Un prim-pas în acest sens va fi organizarea unei vizite de lucru în Republica Federală Germană a unei delegații din cadrul Ministerului Justiției.

Share