Fruntaș unionist – cu o petiție la MAI: „Dacă se vrea lumină – să fie lumină”

Fruntaș unionist – cu o petiție la MAI: „Dacă se vrea lumină – să fie lumină”

Liderul organizaţiei unioniste „Unirea – ODIP”, Vlad Bileţchi, comunică despre depunerea unei petiții în adresa Ministerului Afacerilor Interne (MAI), informează OFICIAL.

„În legătură cu faptul că Guvernarea lui Plahotniuc a căzut, trebuie să facem lumină în câteva evenimente importante”, a scris Bilețchi, pe Facebook.

În acest fel, liderul unionist a punctat în opetiție următoarele:

1. Am cerut să fie făcut public numele și temeiul legal în baza căruia au fost reținute autobuzele pe 1 septembrie 2018 (Finalul Marșului Centenar de la Alba-Iulia)

2. Am cerut să ni se comunice dacă există un proces penal pornit pe numele celui care a sunat la 112 și a anunțat că autobuzele au explozibil. Alertă falsă cu bombă. Poliția națională a făcut și un comunicat de presă pe site-ul oficial în legătură cu acest fapt.

3. Am cerut să fie făcut public numele și temeiul legal în baza căruia autobuzele presupus explozibile au fost mișcate din loc, iar șoferii români au fost obligați să conducă autobuzele până în or.Strășeni, punând astfel viața oamenilor în pericol.

„Dacă se vrea lumină – să fie lumină! Cred că noua conducere a Ministerului nu îi va acoperi pe cei vechi? Așteptăm rezultate!”, a conchis Bilețchi.

Doina Secrieru

Share