Fruntaș PDM: „Sistemul mixt deja a fost adoptat și toată lumea să se obișnuiască cu asta”

Fruntaș PDM: „Sistemul mixt deja a fost adoptat și toată lumea să se obișnuiască cu asta”

„Sistemul mixt deja a fost adoptat și toată lumea să se obișnuiască cu asta”. Declarația a fost făcută de liderul fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, în privința acțiunilor de protest preconizate împotriva sistemului mixt.

Lupu a spus, într-un interviu pentru www.tribuna.md, că, mai ales, trebuie să se obișnuiască cu faptul dat „politicienii care se opun schimbărilor și modernizării țării”.  „De altfel, așa cum spun și toate sondajele, majoritatea populației și-a dorit această modificare a sistemului electoral. Și dacă marea majoritate vrea asta, atunci și acei puțini politicieni ar trebui să fie mai atenți la dorința cetățenilor”, a adăugat democratul.

Totodată, fruntașul PDM a spus că nu știe de ce ar face așa proteste, ce motive au pentru a protesta. „Țara are creștere economică, se fac reforme benefice pentru cetățeni, se văd schimbări în bine în viața de zi cu zi a fiecăruia. În genere, ei ar trebui să se preocupe de probleme importante și să participe la bunăstarea Moldovei, nu la dezbinarea ei, așa cum fac acum. Pe de altă parte, protestele sunt un exercițiu democratic și atâta vreme cât ele nu contravin dispozițiilor legale, atunci fiecare are dreptul a-și exprima opiniile, iar noi respectăm asta”, a mai spus democratul pentru sursa citată.

Mihaela Rotari

Share