Fruntaș PDM, despre trecerea la republică prezidențială: Noi, colegii din partid, vom…

Fruntaș PDM, despre trecerea la republică prezidențială: Noi, colegii din partid, vom…

Președintele de Onoare al PDM, deputatul Dumitru Diacov afirmă că tema privind trecerea la republica prezidențială nu este una nouă.

„Noi am auzit-o încă în anii ’90. Şi dl Snegur, și dl Lucinschi au vorbit foarte mult și au irosit multă energie cu acest subiect, împuternicirile președintelui. Dl Dodon a candidat la funcția de președinte cunoscând foarte bine aceste împuterniciri și rolul de mediator în societate care îl acordă Constituția este un rol foarte important pentru Republica Moldova și pentru ziua de astăzi”, a declarat Diacov într-un interviu pentru Europa Liberă.

Deputatul consideră că „energia unui președinte tânăr putea să fie folosită foarte eficient în medierea această între societate și putere, între Guvern, Parlament, majoritate, minoritate ș.a.m.d., dar iată că se alege o altă cale”. „Eu cred că noi, colegii din partid, vom privi foarte liniștit acest efort. Înțelegem că este o inițiativă și o campanie politică, socialiștii fiind în opoziție își fac de lucru, dau de lucru activiștilor săi. Din punctul de vedere al procesului politic este o chestie foarte ușor de lămurit”, a adăugat democratul.

Amintim că, ieri, socialiștii au anunțat că lansează campania de colectare a semnăturilor pentru trecerea de la republică parlamentară la prezidențială.

sursa: europalibera.org

Doina Secrieru

Share