Fruntaș de partd: „Numărul unioniştilor creşte pe zi ce trece, iar acest lucru este unul bazat pe pragmatism şi identitate”

Fruntaș de partd: „Numărul unioniştilor creşte pe zi ce trece, iar acest lucru este unul bazat pe pragmatism şi identitate”

„„De ceea ce fugi, nu scapi…” Mai recent, preşedintele socialiştilor – Igor Dodon a declarat că va interzice Unionismul prin constituţie, chiar dacă mai ceva timp în urma spunea că o va face prin lege – tot nu i-a reuşit. Nu îi va reuşi nici de această dată, pentru că adevărul nu poate fi ascuns sau interzis oricât nu ai vrea, iar Unirea devine un deziderat tot mai popular printre cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv printre vorbitorii de limbă rusă”, susține Președintele Organizației Teritoriale a Partidului Unității Naționale (PUN), Sergiu Burlacu, informează OFICIAL. 

„Dodon, tremurând de frică că îi vine sfârşitul, şi nu doar cel politic, aruncă speculaţii în spaţiul public, care se manifestă printr-un miros specific fricii. Unionismul pe lângă Unitatea Neamului înseamnă prosperitatea pentru cetăţeni, iar pentru mai mulţi politicieni expiraţi înseamnă pierzanie şi stoparea oricăror tipuri de furturi din contul cetăţenilor, Unirea înseamnă Demnitate Naţională, Prosperitate şi Securitate, lucruri care intră în contrasens cu aspiraţiile grupărilor de interes ce perindează de zeci de ani la cârma acestui stat. Exact precum Dodon declara că va interzice dubla cetăţenie, nu va putea să-şi respecte promisiunea nici de această dată în ce vizeaza „Interzicerea Unionismului prin Constituţie”, chiar şi din motiv că o bună parte din membrii săi de partid au dat jurământ de credinţă României, la fel ca şi alţi tovarăşi ideologici de-ai săi din alte partide pretins de stânga”, spune Burlacu.

„Numărul unioniştilor creşte pe zi ce trece, iar acest lucru este unul bazat pe pragmatism şi identitate, chestiuni care mai degrabă sau mai târziu v-or oficializa Reîintregirea”, precizează fruntașul PUN.

„În timp ce partidele Unioniste deschis promovează Idealul Unirii, alţii aruncă această povară de responsabilitate pe umerii cetăţenilor, iar cetăţenii şi-au ales destinul, care zilnic îşi întăreşte poziţiile prin redobândirea cetăţeniei şi solicitările înregistrate la Agenţia Naţională pentru Cetăţenie. A fi Unionist înseamnă să fii Patriot! Tu, cine eşti?”, a susținut Sergiu Burlacu.

Doina Secrieru

Share