Fruntaș al Platformei DA: A venit timpul să luptăm din nou în stradă

Fruntaș al Platformei DA: A venit timpul să luptăm din nou în stradă

Ne adresăm cetățenilor, celor care vor să trăiască liber și demn într-o țară democratică și prosperă – fiți pregătiți. A venit timpul să luptăm din nou în stradă. A venit timpul să le spunem acestor impostori cleptocrați că ne vrem țara înapoi. Declarația aparține secretarului general al Platformei DA, Ion Terguță.

„Platforma DA se declară extrem de îngrijorată de situația creată în jurul Curți Constituționale și turnura periculoasă pe care se înscrie statul Republica Moldova”, scrie Terguță, pe Facebook.

„Cu atât mai mult, orice intimidare a judecătorilor este anticonstituțională, abuzivă, total inacceptabilă într-un stat democratic și trebuie pedepsită. Platforma DA declară cu toată vehemența că hărțuirea judecătorilor Curții Constituționale, care au manifestat intoleranță față de încălcarea grosolană a principiului independenței Înaltei Curți, este categoric condamnabilă și nu poate fi îngăduită sub niciun pretext și în nicio formă”, mai comunică Terguță.

În același timp, el  atenționează că „ilegalitățile la adresa judecătorilor CC se întâmplă pe fundalul examinării sesizărilor privind constituționalitatea acordului de creditare a Republicii Moldova de către Federația Rusă, încheiat fără a se ține cont de interesele economice ale Republicii Moldova”. „Independența justiției este o condiție indispensabilă a continuării parcursului european al Republicii Moldova. Independența Curții Constituționale nu poate fi suprimată prin șantajul unei guvernări care își construiește politicile administrative exclusiv pe ideea promovării lui Igor Dodon pentru cel de-al doilea mandat de președinte. Platforma DA consideră păstrarea independenței Curți Constituționale un element crucial pentru sistemul democratic din Republica Moldova”, a conchis Terguță.

Mihaela Conovali

Share