Franța a ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE

Franța a ratificat ieri Acordul de Asocieredintre Republica Moldova și UE. Informația a fost confirmată de către șeful Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Taban, informează UNIMEDIA. 

Ratificarea a avut loc în cadrul Adunării Naționale.

În timpul dezbaterilor, deputații francezi au apreciat că R. Moldova este cea mai democratică țară din vecinătatea estică a UE și cel mai francofon și francofil stat din Europa de Est. De asemenea, a fost punctat faptul că Acordul de Asociere RM-UE va contribui la modernizarea țării și creșterea nivelului de trai.

În acest fel, Franța este a 18-a țară care a ratificat documentul. Anterior acesta a fost ratificat de către România, Letonia, Estonia, Malta, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia, Polonia, Croaţia, Danemarca, Irlanda, Germania, Olanda, Cehia și Marea Britanie.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014. Ulterior, la 2 iulie Parlamentul de la Chișinău a ratificat Acordul, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate cele 28 de state membre ale UE.

 

 

Share