Fracțiunea PLDM face apel către şeful Delegaţiei Uniunii Europene, dar şi misiunile diplomatice

Fracțiunea PLDM face apel către şeful Delegaţiei Uniunii Europene, dar şi misiunile diplomatice

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat face apel către şeful Delegaţiei Uniunii Europene, dar şi misiunile diplomatice să informeze partenerii de dezvoltare despre fărădelegile care au loc în Republica Moldova. Apelul a fost făcut de preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Dreptul de a propune modificări în componenţa comisiilor permanente şi a delegaţiilor aparţine fracţiunilor parlamentare. Din cele 13 adunări parlamentare, în 6 fracţiunea parlamentară a PLDM nu are niciun reprezentat, iar în celelalte are cel mult câte 1 reprezentant. Doi reprezentanţi nu se regăsesc în nicio adunare parlamentară”, a spus Deliu.

Deputatul liberal-democrat a specificat că cei 7 deputaţi care au fost daţi afară din PLDM deţin tocmai două preşedinţii.

„Cei şapte fugari din PLDM care au jurat credinţă actualei guvernări, s-au ales cu 2 preşedinţii şi fiecare se regăseşte în calitate de membru în câteva delegaţii. Pe cine vor reprezenta aceşti deputaţi care au câştigat mandatele pe listele unui partid, iar acum ei singuri nu ştiu ai cui sunt?”, a spus preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM.

Tudor Deliu a menţionat că fracţiunea PLDM nu cere socoteală cuiva pentru că se afla în aceste comisii, însă se întreabă de ce guvernarea, care a spus că va construi un stat de drept, încalcă legea.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM a îndemnat cetăţenii să nu se lase manipulaţi de puterea actuală.

„Preîntâmpinam populaţia să nu se lase amăgită de aşa zisele reformele ce se fac acum. Cum să crezi în guvernare, când ei singuri încalcă legea. Ei vor să construiască un stat captiv. PLDM va continua să fie un clopotar care va trage alarma despre toate acţiunile ce contrazic unui stat de drept. PLDM se află în opoziţie faţă de putere şi nu faţă de popor, cum o fac cei de la guvernare”, a punctat Tudor Deliu.

PLDM îşi exprimă speranţa că delegaţia UE, dar şi misiunile diplomatice vor reacţiona la fărădelegile pe care le comite actuala guvernare.

 

Doina Secrieru

Share