Fracțiunea PCRM declară boicot ședințelor Parlamentului pînă la sfîrșitul sesiunii de primăvară

Fracțiunea PCRM declară boicot ședințelor Parlamentului pînă la sfîrșitul sesiunii de primăvară

Fracțiunea PCRM declară boicot ședințelor Parlamentului pînă la sfîrșitul sesiunii de primăvară.

Uniunea politică a democraților și socialiștilor și-a definitivat configurația.

Grabnica includere spre sfîrșitul sesiunii de primăvară pe agenda Parlamentului a proiectului de modificare a sistemului electoral și votarea lui urgentă – doar timp de 4 minute – în lipsa unui consens politic, în pofida protestelor cetățenilor și a recomandărilor Comisiei de la Veneția, confirmă o dată în plus înțelegerea între Plahotniuc și Dodon, între partidul democraților și partidul socialiștilor, care au format noua majoritate parlamentară.

În perioada de timp rămasă pînă la sfîrșitul sesiunii, această majoritate planifică să adopte un șir de proiecte de legi de orientare antisocială, care nu au nimic comun cu interesele majorității cetățenilor țării. De asemenea, se pregătește următoarea farsă a aprobării noii structuri și componențe a Guvernului, în timp ce o asemenea chestiune poate fi supusă examinării doar după demisia actualului Guvern al lui Pavel Filip.

Fracțiunea PCRM în Parlament nu are de gînd să participe la această bacanală socialist-democrată și, în semn de protest, declară boicot ședințelor Parlamentului pînă la sfîrșitul sesiunii de primăvară.

Deputații fracțiunii PCRM își vor continua activitatea lor sistemică în scopul consolidării întregii societăți moldovenești în lupta pentru eliberarea Moldovei.

 

Doina Secrieru

Share