Fracțiunea partidului „ȘOR” insistă să participe la ședința Parlamentului

Fracțiunea partidului „ȘOR” insistă să participe la ședința Parlamentului

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” anunță că, condamnă vehement decizia anunțată cu puțin timp în urmă de conducerea Legislativului – de a condiționa accesul deputaților formațiunii în clădirea Parlamentului cu prezentarea testului negativ la COVID-19, informează OFICIAL.

„Partidul Politic „ȘOR” califică această decizie nemaiîntâlnită în istoria parlamentarismului moldovenesc – de a interzice accesul deputaților în clădirea parlamentului – drept un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului”, se arată în mesajul partidului.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” își anunță intenția de a participa la ședința de a Parlamentului la care urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. „Deputații Partidului „ȘOR” sunt gata să se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului”, mai precizează sursa.

De asemenea, ca soluție de compromis, fracțiunea Partidului „ȘOR” propune organizarea ședinței în regim online.

„În același timp, Partidul „ȘOR” îi recomandă conducerii Parlamentului să examineze și precedentul creat odată cu îmbolnăvirea deputatului Nichiforciuc, când a fost anunțată carantină pentru două săptămâni. Respectiv, și în această situație, ședința Parlamentului ar trebui amânată pentru o dată când vor putea participa toți deputații. Îndemnăm toate fracțiunile parlamentare să insiste de asemenea pe amânarea acestei ședințe a Parlamentului”, comunică partidul.

Mihaela Conovali

Share