Fracțiunea Partidului „ȘOR” continuă să boicoteze ședințele Parlamentului

Fracțiunea Partidului „ȘOR” continuă să boicoteze ședințele Parlamentului

Fracțiunea Partidului „ȘOR” va  boicota și astăzi ședința Parlamentului, informează OFICIAL.

Formațiunea menționează că Nici ordinea de zi de astăzi a ședinței legislativului nu include proiecte de lege benefice pentru cetățeni, ci, dimpotrivă, promovează interese de grup sau individuale și care vor continua să genereze crize fără precedent, în toate domeniile.

„În context, este vorba și despre proiectul legii bugetului de stat pentru anul viitor, care va băga poporul în sclavie economică.

Principalul document economic al țării a fost elaborat și aprobat în mare grabă atât în Guvern, cât și în Parlament, în prima lectură, cu scopul de a ascunde acțiunile absolut disproporționate în raport cu poporul și „oamenii buni”, plasați în diferite structuri ale statului. Conform acestuia, până la încheierea sesiunii parlamentare de toamnă, deputații PAS își vor majora din nou salariile, vor vota pentru creșterea lefii pentru președintele Maia Sandu, dar și pentru miniștrii celui mai incompetent Guvern din istoria Moldovei. Astfel, membrii Cabinetului de miniștri vor primi un salariu mai mare cu aproape 7.000 de lei sau cu 36 la sută. Asta în timp ce lefurile profesorilor vor crește cu doar cinci la sută sau cu aproape 300 de lei. În cazul pensiilor, indexarea nu doar că nu va acoperi nivelul inflației din acest an, dar nici jumătate din aceasta. Și polița de asigurare medicală se va scumpi de trei ori, mai exact, de la puțin peste patru mii de lei, la 12,6 mii de lei.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” nu a participat și nici nu are de gând să participe la luarea unor decizii antipopulare și nu va legitima abuzurile flagrante ale regimului PAS.

Reafirmăm sprijinul plenar pentru programul prezentat de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, privind atragerea în țară a unor investiții de 10 miliarde de euro, și considerăm că acesta este una dintre soluțiile reale de salvare a țării de la criza în care a băgat-o guvernarea PAS. De asemenea, insistăm asupra organizării alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate, dar și pentru tragerea la răspundere a tuturor celor care reprezintă astăzi guvernarea, care comit ilegalități și condamnă poporul la sărăcie, frig și foame”, spune Partidul „Șor”.

Share